Gespecialiseerd in stofferen
Klassieke meubelen
Moderne meubelen
Volledig op maat

Fauteuil laten bekleden

Met ruim dertig jaar ervaring is Atelier Burgmans gespecialiseerd is het bekleden van fauteuils, stoelen en banken. Door de fauteuil opnieuw te bekleden geeft u het meubel een tweede kans. Hierdoor is het bekleden duurzaam. Atelier Burgmans hecht naast het bekleden van fauteuils, ook veel waarde aan het juiste comfort. Zo wordt op voorhand samen met u gekeken naar de kwaliteit van uw meubel. Is naast het bekleden van uw fauteuil ook van belang dat er een nieuw zitkussen wordt toegevoegd? Dan zal Atelier Burgmans u graag adviseren van de mogelijkheden. Daarnaast kunt u het meubel een eigen draai geven door zelf een bekleding te kiezen. Atelier Burgmans beschikt over een showroom met ruim twintig diverse stof-, leer- en kunstleer collecties. Wilt u ook graag uw fauteuil opnieuw bekleden? Neem hiervoor gerust contact op.

Het verschil tussen uw fauteuil bekleden en stofferen

De termen fauteuil stofferen en fauteuil bekleden worden vaak met elkaar verward. Zo betreft het stofferen alleen het binnenwerk van het meubel. Denk hierbij aan het binnenkussen van de fauteuil die mogelijk niet meer de juiste hardheid bieden. Met de term ‘fauteuil bekleden’ doelt men puur op het vervangen van de bekleding van het meubel. Zo krijgt de fauteuil een nieuw uiterlijk door middel van een nieuwe stof, maar blijft het binnenwerk ongedeerd. 

Onze ambachtelijke projecten

Steeds vaker zien wij dat er aan de eettafel houten…

Lees meer

De tandartsstoel, ofwel de behandelunit, is een belangrijk gereedschap van…

Lees meer

Atelier Burgmans is er niet alleen voor zitmeubelen van binnenshuis….

Lees meer

Bij het vak meubelstofferen wordt vaak gedacht aan het bekleden…

Lees meer
Klanten met een lach

Wat klanten over ons vertellen

Lucia van den Brande

Goede kwaliteit, goede service en vriendelijke mensen.
Super tevreden met mijn 10 opnieuw beklede stoelen.

Maurice H.

Goede service en fantastisch werk levert dit familie bedrijf, erg vriendelijke eigenaar, goed bereikbaar (doorschakelen systeem)

Huib van Leeuwen

Geweldige goede vakmensen, top service en ook nog betaalbaar. Top!!

Waarom kiezen voor uw fauteuil laten bekleden?

Zowel het bekleden als het stofferen van meubelen is economisch verantwoord. Door het bekleden van uw fauteuil met een stof, leer of kunstleer naar keuze, biedt u het meubel een tweede leven en lijkt het als nieuw. Door uw meubel alleen te stofferen, en de bekleding te behouden, kan het meubel ‘nog een rondje verder’. Hierdoor worden meubelen bespaard en niet onnodig weggegooid. Daarnaast vindt Atelier Burgmans het belangrijk om de herkomst van de materialen te weten. Door op een bewuste manier in te kopen wordt de afvalstroom zoveel als mogelijk bepekt. Het restafval wordt zoveel mogelijk gerecycled en gescheiden.

Vergeet hiernaast niet dat uw fauteuil laten bekleden, de fauteuil ook een uniek meubel maakt. Door het bekleden van uw fauteuil met een bekleding naar keuze, wordt uw fauteuil een eyecatcher waar maar één model van bestaat. Hierdoor heeft u iets anders dan anders.

Uiteraard kan de emotionele waarde achter uw meubel ook een grote rol spelen om het meubel te behouden. Heeft u een oude fauteuil en wilt u de stoel overtrekken met een nieuwe bekleding, maar de fauteuil verder in oude staat houden? Dit is zeker mogelijk. Atelier Burgmans beschikt naast over diverse stoffen collecties van modern tot klassiek. 

Fauteuil deels bekleden

Is alleen de bekleding van de zitting van uw fauteuil aan vervanging toe? Of lijkt het u mooi als de rugleuning van de fauteuil een dessin stof bevat in plaats van de huidige bekleding? Vaak wordt gedacht dat bij het bekleden van de fauteuil, het alleen mogelijk is om de gehele fauteuil te bekleden. De praktijk spreekt anders. Het is zeker mogelijk om alleen een deel van de fauteuil te bekleden, zoals de rugleuning bekleden of de zitting bekleden. 

Soorten bekleding voor uw fauteuil

Voor de fauteuil laten bekleden zijn de keuzes voor de bekleding reuze. Zo kunt u naast een stof ook kiezen voor leer of skai, ook wel kunstleer. Heeft u bijvoorbeeld weleens gedacht aan de fauteuil bekleden met leer? Atelier Burgmans beschikt over een showroom met diverse collecties van verschillende leveranciers. 

Stof

Bij Atelier Burgmans staat kwaliteit voorop. Naast dat stoffen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, dessins en prints, kijkt Atelier Burgmans ook naar de sterkte van de stoffen. Stoffen worden getest op de slijtvastheid en dus de sterkte. Hiermee kan gekeken worden of de bekleding de juiste sterkte biedt voor uw fauteuil. Het zou immers zonde zijn als de stof niet bruikbaar is voor intensief woongebruik, maar meer voor gordijnen. Dit zou betekenen dat de bekleding van uw fauteuil niet sterk genoeg zal zijn en binnen korte tijd zal stuk slijten. Daarnaast worden stoffen ook getest op de lichtechtheid van de stoffen. Dit houdt in of de stof de kwaliteit biedt om gebruikt te worden op tuin- of bootkussens. Of bijvoorbeeld voor de fauteuil die in een serre staat. Daarnaast zijn er diverse stoffen ontwikkeld om vuil gemakkelijk af te stoten en eenvoudig te verwijderen. Hierdoor wordt het gebruik vereenvoudigd. Door al deze punten samen met u na te lopen, zorgt Atelier Burgmans dat er aan alles wordt gedacht. Wilt u graag uw fauteuil overtrekken, maar vindt u het lastig welke bekleding het beste passend is bij uw huishouden? Atelier Burgmans helpt u graag.

Leer

Wilt u graag uw fauteuil bekleden met leer? Ook hiervoor bent u bij Atelier Burgmans op het juiste adres. Atelier Burgmans beschikt over verschillende leer collecties met diversiteit in kleuren en structuren. Zo is er keuze in een gladde leersoorten, maar ook in leersoorten met structuren en vintage kleuren. Hierdoor krijgt u een geleefd stuk leer op uw stoel. 

Kunstleer

Bij een skai, ook wel kunstleer, denken mensen vaak aan de mindere kwaliteit en dat deze snel zal verpulveren, maar dat is tegenwoordig anders. Door de kwaliteiten van nu zijn er diverse kunstleren ontwikkeld die zowel enorm sterk, als gemakkelijk in onderhoud zijn. Zo bestaan er zelfs kunstleren die geschikt zijn voor buiten. Daarnaast bieden de nieuwste collecties zulke bijzondere structuren, dat echt leer en kunstleer nauwelijks te onderscheiden zijn. Het voordeel hierbij is dat dit prijstechnisch vaak aantrekkelijker is dan echt leer. Bent u benieuwd naar het verschil in kunstleer en leer voor het bekleden van uw fauteuil? Neem gerust contact op om langs te komen in de showroom. 

Afwerkingen bij het bekleden van uw fauteuil

Naast de keuze in bekleding voor het bekleden van de fauteuil, zijn er ook diverse mogelijkheden rondom het afwerken. Zo kunt u de fauteuil bekleden, maar net dat extra’s geven door bieskoorden of sierspijkers toe te voegen in het zitkussen. Maar ook het toevoegen van knopen of vierkante stiksels kan uw stoel een gehele andere uitstraling geven. Hierdoor lijkt uw fauteuil direct een gehele andere fauteuil dan voorheen. Wilt u graag de opties bespreken voor de mogelijkheden in afwerkingen voor uw fauteuil? Neem hiervoor gerust contact op. Atelier Burgmans denkt graag met u mee. 

Hoe werkt Atelier Burgmans?

Wilt u graag uw fauteuil bekleden maar weet u niet hoe dit in zijn werk gaat? Dat begrijpt Atelier Burgmans goed. Zo staat naast kwaliteit bij Atelier Burgmans het persoonlijke contact voorop. Door alles duidelijk met u te bespreken en op voorhand eerst een vrijblijvende offerte op te stellen, komt u niet voor verassingen te staan. 

Kosten fauteuil bekleden?

Overweegt u om uw fauteuil te bekleden, maar wilt u graag weten wat de bijkomende kosten hiervoor zijn? Atelier Burgmans maakt het graag zo overzichtelijk mogelijk. Door eerst een vrijblijvende offerte op te stellen, krijgt u een overzicht van de totale kosten. Wilt u uw fauteuil bekleden en ontvangt u graag een vrijblijvende offerte? Door het toezenden van informatie, wensen en afbeeldingen van uw fauteuil per mail, WhatsApp of door het invullen van het contactformulier, kan een vrijblijvende offerte voor u worden opgesteld. Bent u niet in de gelegenheid tot het toezenden van informatie en afbeeldingen? Dan komt Atelier Burgmans graag vrijblijvend bij u langs voor het opstellen van een vrijblijvende offerte.